Piknik Smażony Kurczak

Piknik Smażony Kurczak
Piknik smażony kurczak może być tylko Południowy przepis, którego szukasz. To danie główne ma 893 kalorie, 68g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,56 USD za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, mieloną szałwię, mielony tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, można śledzić to danie główne z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 63%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Piknik Smażony Kurczak, Pieczony Kurczak Piknikowy, oraz Piknik Pieczony Kurczak podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój kawałki kurczaka papierowymi ręcznikami; umieść w dużym płaskim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Wlać maślankę na kurczaka; przykryć i pozostawić do namoczenia co najmniej 1 godzinę lub na noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Cały KurczakCały Kurczak
3
Połącz składniki powłoki w dużej, zamykanej plastikowej torbie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Dodaj kawałki kurczaka, po jednym na raz, i wstrząsnąć dobrze płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
5
Połóż powlekane kawałki na woskowanym papierze przez 15 minut, aby umożliwić wyschnięcie powłoki (będzie lepiej przylegać do smażenia).
6
W elektrycznej patelni lub frytkownicy podgrzej olej 1/2 cala do 350°-360°. Smażyć kurczaka, kilka sztuk na raz, przez około 3 minuty z każdej strony. Zmniejsz ciepło do 325°; gotuj kurczaka, obracając się od czasu do czasu, przez 25-35 minut lub do momentu, gdy soki staną się jasne, a kurczak będzie delikatny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
FrytkownicaFrytkownica
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć do ręczników papierowych i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze typy na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowym jedzeniem. Przyjazne dla żywności Riesling lub musujące białe wino będzie działać z wieloma smażonymi potrawami, a zinfandel jest świetny z daniami z grilla. Możesz spróbować Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken. Recenzenci bardzo lubią to z 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken
Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken
Dymne aromaty prowadzą do podniebienia, które jest niesamowicie jedwabiste, słone i artykułowane; kwiat wiśni i pikanteria w ultra hi-def; delikatny szczypta chile-nić na wykończeniu nie obtrude na chłodnym przewiewnym złożoności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn