Pikantny słodko-kwaśny klopsik
Pikantny słodko-kwaśny klopsik wymaga o 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 312 kalorii, 17g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Mieszanka sosu pomidorowego, jajka, musztarda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać suchą bułkę tartą, można śledzić to danie główne z Bezglutenowe Bezmleczne Tarty Kokosowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Podobne przepisy to Jill ' s Sweet and Tangy Meatloaf, Słodkie i pikantne klopsy zuzi, oraz Klopsiki słodko-kwaśne.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W dużej misce połączyć mieloną wołowinę, bułkę tartą, sól, zmielony czarny pieprz, jajka, płatki cebuli i 1/2 puszki sosu pomidorowego.
Dobrze wymieszać i umieścić na patelni Bochenek 5x9 cala.
Popchnij klopsiki w dół do patelni tworząc dobrze dla sosu na wszystkich krawędziach.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 40 minut.
W międzyczasie, w małym rondlu na średnim ogniu, połączyć pozostały sos pomidorowy, Splenda ® Brown Sugar Blend, ocet, Splenda® granulowany słodzik i musztarda. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
Po ugotowaniu klopsa przez 40 minut wyjąć z piekarnika i polać sosem na wierzch klopsa.
Wróć do piekarnika i piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 20 minut.
Odstawić na 5 minut przed wyjęciem z patelni.