Pikantny kurczak z bazylią tajską (Gkai Pad Gka-prow)

Pikantny kurczak z bazylią tajską (Gkai Pad Gka-prow)
Przepis Pikantny tajski kurczak bazyliowy (Gkai Pad Gka-prow) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten przepis służy 6. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, szalotki, tajska bazylia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pad do squasha Spaghetti Thai z kurczakiem-Paleo, Pikantny Tajski Kurczak Z Bazylią, oraz Pikantny Tajski Kurczak Z Bazylią.

Instrukcje

1
Zacznij od włożenia kawałków kurczaka do robota kuchennego. Pulsuj mięso 8 lub 9 razy. Nie zamieniaj mięsa w pastę. Chcesz czegoś grubszego niż mielone mięso. To sprawi, że dużo powierzchni mięsa do kontaktu z aromatycznym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
MięsoMięso
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Podgrzać wok lub bardzo dużą patelnię, aż jego powierzchnia jest prawie dymiące gorąco. Zawirować w oleju, aby pokryć powierzchnię woka. Powinno to â € œdance†i trochę migotać, jeśli patelnia jest odpowiednio ogrzewana. Wymieszać z czosnkiem i szalotką. Mieszać w sposób ciągły, aby utrzymać je przed spaleniem. Chociaż jest dobrze, jeśli trochę pokolorują.Prawie natychmiast dodaj kurczaka. Wymieszać-smażyć mieszaninę 1 do 2 minut. Kiedy kurczak zaczyna zmieniać kolor, ale nie gotowane przez całą drogę jeszcze wrzucić chili i liści wapna kaffir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
SzalotkaSzalotka
Cały KurczakCały Kurczak
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Posypać czarną sosem sojowym i smażyć przez kolejne 30 sekund. Doprawić do smaku sosem rybnym.Po ugotowaniu kurczaka wymieszać ze świeżą bazylią i dobrze wrzucić. Smażyć jeszcze minutę, aż bazylia zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Sos RybnySos Rybny
Sos SojowySos Sojowy
Cały KurczakCały Kurczak
BazyliaBazylia
4
Posypać czerwoną papryką i przełożyć do naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
5
Podawać z ryżem gotowanym na parze i małą miseczką sosu rybnego z unoszącymi się w nim plasterkami chili i kilkoma klinami limonki z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Klin WapiennyKlin Wapienny
Sos RybnySos Rybny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn