Pikantny Kurczak Marynowany W Pomarańczach
Pikantny pomarańczowy marynowany kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 265 kalorii, 28g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Jeśli masz liście oregano, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, natkę pietruszki i pomarańczy oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 222 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Old Bay Pikantny Marynowany Kurczak, Marmolada Pomarańczowa Marynowany Łosoś, Kurczak. lub wieprzowina, oraz Pikantne Limonkowe Marynowane Piersi Kurczaka Z Grilla.
Instrukcje
Zrobić marynatę: w blenderze lub robocie, połączyć sok pomarańczowy lub posiekane pomarańcze, cebula, chipotle w adobo, czosnek, kolendra, rozmaryn, tymianek, majeranek, i sól.
Pulsuj kilka razy, aby zrobić grube przeciery.
Przełożyć do dużej miski.
Przytnij tłuszcz z udek kurczaka: nożyczkami odetnij nadmiar tłuszczu z ud.
Funt udka kurczaka do równomiernej grubości:
Umieść uda kurczaka między dwoma arkuszami folii lub papieru woskowego i Funt młotkiem do mięsa lub wałkiem do ciasta, aż do równomiernej grubości około 1/2 cala.
Dodaj kurczaka do miski marynaty (lub przenieść oba do torby zamrażarki zamek błyskawiczny). Przechowywać w lodówce 2 godziny lub na noc.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej żeliwnej patelni lub ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Kawałki kurczaka wyjąć z marynaty, usuwając nadmiar (ale nie wszystkie) papierowym ręcznikiem.
Praca w partiach, gotować kawałki kurczaka przez 5 minut z każdej strony, lub aż rumiane i gotowane przez.
Kurczaka posypać posiekaną kolendrą lub natką pietruszki, udekorować pomarańczowymi klinami i podawać z hiszpańskim ryżem.