Pikantny Grillowany tuńczyk ze świeżymi pomidorami Salsa

Pikantny Grillowany tuńczyk ze świeżymi pomidorami Salsa
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Pikantny Grillowany tuńczyk ze świeżymi pomidorami Salsa może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.08 za porcję. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. 19 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz steki z tuńczyka, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 24 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pikantny Grillowany tuńczyk ze świeżymi pomidorami Salsa, Ciasto z tuńczykiem ze świeżymi pomidorami Salsa, oraz Grillowany stek z tuńczyka ze świeżą salsą.

Instrukcje

1
Wymieszać pierwsze 4 składniki, aż dobrze wymieszane. Wymieszać 1 łyżkę. basil.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
2
Wymieszać 2 Łyżki. dressing wymieszać z pozostałą bazylią, pomidorami, cebulą i serem; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SerSer
CebulaCebula
BazyliaBazylia
3
Wlać pozostałą mieszaninę opatrunku na tuńczyka w płytkim naczyniu; włączyć płaszcz z obu stron. Przykryć; przechowywać w lodówce 30 min. do 1 godziny marynować.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
4
Rozgrzej nasmarowany grill do średnio-wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć tuńczyka z marynaty; wyrzucić marynatę. Tuńczyk z grilla 5-7 min. z każdej strony lub aż tuńczyk płatki łatwo z widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Podawać posypane mieszanką pomidorową.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 24 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn