Pikantny Dip Marchewkowy W Stylu Marokańskim
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać marokański styl Pikantny Dip marchew spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 742 kalorie. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól koszerną, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak w stylu marokańskim z marchewką i sałatką pomarańczową, Pikantny Ciepły Dip Z Serem Feta, oraz Marokańska Zupa Marchewkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść marchew w dużym rondlu i przykryj wodą o 1/2 cala.
Dodać cukier i 1 łyżeczkę soli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż marchew będzie miękka, płyn odparuje, około 15 minut. Kontynuuj gotowanie, stale mieszając, aż cukier uzyska złoty blond karmelowy kolor, około 5 minut dłużej.
Zdjąć z ognia i natychmiast dodać pół szklanki wody.
Przenieść marchew i karmel do miski robota kuchennego.
Dodaj kminek, kolendra, czosnek, imbir, kapary, oliwki, pietruszka (lub kolendra), i harissa. Pulsuj, aż marchewka zostanie grubo posiekana, 6 do 8 jednosekundowych impulsów, w razie potrzeby skrobając boki procesora. Po uruchomieniu procesora, skropić większość oliwy z oliwek, oszczędzając kilka łyżek do dekoracji. Doprawić do smaku większą ilością soli.
Przełożyć do miski, skropić pozostałą oliwą i podawać z ciepłym flatbradem.