Pikantny Bakłażan Parmezan
Pikantny bakłażan parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 2,04 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pomidory w puszkach, sos worcestershire, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Nasmarować blachę do pieczenia.
Połączyć oliwę z oliwek i czosnek w misce; pędzla po obu stronach plasterków bakłażana. Ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, około 5 minut.
Przełożyć do ostygnięcia na stojaku z drutu.
Zmniejsz ciepło piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 1-ćwiartkowe naczynie do pieczenia.
Ułóż połowę plastrów bakłażana w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Posypać 1 1/2 łyżeczki bazylii i 1 łyżką parmezanu.
Posmarować bakłażanem serem ricotta.
Pomidory zalać serem ricotta i posypać pozostałą 1 1/2 łyżeczki bazylii. Doprawić sosem Worcestershire. Wymieszać z pozostałym pokrojonym bakłażanem i posmarować serem mozzarella i 1 łyżką parmezanu. Przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut i zdjąć folię. Kontynuuj pieczenie, aż ser się rozpuści, o 5 minut więcej.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.