Pikantny Bakłażan Parmezan

Pikantny Bakłażan Parmezan
Pikantny bakłażan parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 2,04 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pomidory w puszkach, sos worcestershire, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Nasmarować blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć oliwę z oliwek i czosnek w misce; pędzla po obu stronach plasterków bakłażana. Ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, około 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przełożyć do ostygnięcia na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
5
Zmniejsz ciepło piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 1-ćwiartkowe naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Ułóż połowę plastrów bakłażana w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Posypać 1 1/2 łyżeczki bazylii i 1 łyżką parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
BazyliaBazylia
8
Posmarować bakłażanem serem ricotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
BakłażanBakłażan
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Pomidory zalać serem ricotta i posypać pozostałą 1 1/2 łyżeczki bazylii. Doprawić sosem Worcestershire. Wymieszać z pozostałym pokrojonym bakłażanem i posmarować serem mozzarella i 1 łyżką parmezanu. Przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut i zdjąć folię. Kontynuuj pieczenie, aż ser się rozpuści, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia27
Magazyn