Pikantne Zioła Pieczony Indyk

Pikantne Zioła Pieczony Indyk
Pikantny ziołowy pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 70g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 1,31 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka papryki, masło, czosnek w proszku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantne Zioło Rub Pieczony Indyk, Pikantny Pieczony Indyk, oraz Polędwiczki z indyka pieczone w ziołach z dressingiem Mango, limonką i imbirem oraz prażonymi słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać razem 5 pierwszych składników.
2
Usuń podroby i szyję, a indyka opłucz zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
3
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć.
4
Posypać 2 łyżki mieszanki przypraw wewnątrz jamy indyka. Rozluźnij i podnieś skórę z indyka palcami, bez całkowitego odłączania skóry; rozprowadź równomiernie pod spodem 1 łyżkę mieszanki przyprawowej. Ostrożnie wymień skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Boczniaków Pokrojonych W Plasterki1/4 Funta Boczniaków Pokrojonych W Plasterki
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Posmaruj indyka roztopionym masłem. Rozetrzyj pozostałą mieszankę przyprawową na skórze. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6
Umieścić indyka na stojaku drucianym w patelni do pieczenia, piersi bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Dodaj 3 1/2 szklanki wody do patelni; przykryć indyka luźno folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
8
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
9
Wyjąć folię i piec 2-2 i 1/2 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsa w najgrubszą część uda 165, polewając od czasu do czasu sokami z patelni i pokrywając luźno folią po 2 godzinach, aby w razie potrzeby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Na ImprezyNa Imprezy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
10
Wyjąć indyka z piekarnika, rezerwując 2 szklanki soków z patelni na sos jabłkowo-Bourbonowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
11
Odstawić na 20 minut.
12
Przełożyć na półmisek.
13
Podawać z sosem jabłkowo-Bourbonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
14
* 1 (od 12 do 14 funtów) mrożony cały indyk, rozmrożony, może być zastąpiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia27
Magazyn