Pikantne "tarty" z tuńczykiem z nadziewanymi pomidorami
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Pikantne "tarty" z tuńczykiem z nadziewanymi pomidorami mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 667 kalorii. Na $6.94 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz steki z tuńczyka, pieczywo pita, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Piknik nadziewany: pomidory nadziewane Tunanem i karczochem, czerwona papryka, Fetan i ciecierzyca nadziewane cukinią, orzechy i brązowy cukier nadziewane jabłka Macintosh, Pomidory Nadziewane Tuńczykiem, oraz Pomidory Nadziewane Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce ubij razem pastę wasabi i 3 łyżki oliwy z oliwek. Wcierać marynatę wasabi w steki z tuńczyka, a następnie przykryć plastikiem (lub umieścić w zamykanej plastikowej torbie) i przechowywać w lodówce 30 minut lub do 2 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Pokrój cienki plasterek z końca łodygi każdego pomidora i odstaw na bok.
Doprowadzić duży rondel wody do wrzenia.
Dodaj spody pomidorów i gotuj, odsłonięte, aż się ogrzeją i zaczną zmiękać, około 1 minuty.
Za pomocą małej łyżki wyjąć miarkę i wyrzucić nasiona i miąższ z pomidorów.
Pomidory posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Odstawić.
Każdy chlebek pita pokroić w poprzek na 2 okrągłe połówki i przenieść do blachy do pieczenia.
Piec, aż chrupiące i zaczyna brązowy, o 10 protokół. Odstawić.
Na dużej patelni lub woku na umiarkowanym ogniu, rozgrzać olej sezamowy, aż będzie gorący, ale nie palenie.
Dodaj imbir, bok choy, marchew, i seler, i smażyć, mieszając często, aż warzywa po prostu zaczynają więdnąć, o 3 protokół. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Stuff wydrążone pomidory z sauted warzyw i top z zastrzeżone Topy.
Na dużej patelni na umiarkowanym ogniu, podgrzać 1 łyżka oliwy z oliwek, aż gorące, ale nie palenie.
Posypać steki z tuńczyka po obu stronach z łyżeczką soli i 1/4 łyżeczka pieprzu i sear aż chrupiący i lekko rumiane, ale nadal różowy w centrum, 1 do 2 minut na stronie.
Przenieść do deski do krojenia i pokroić, na ziarno, w 1/4-cala-grube plastry.
W dużej misce, wrzucić rukolę z pozostałych 1 łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Podziel połówki pita na 4 płytki i top z rukolą. Wachlarzuj plastry tuńczyka na rukoli i umieść nadziewane pomidory obok każdej "tarty"."
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.