Pikantne Placki Feta
Pikantne placki Feta wymagają ok. 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.55 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 779 kalorii. Jeśli masz pieprz cayenne, cebula, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Spróbuj 12 Doskonale Pikantnych Ciast, Pikantne Jesienne Pasztety Z Liści, oraz Letnie Pikantne Ciasta Ręczne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę do miękkości, o 2 protokół.
Dodać wołowinę i lekko brązowy; odsączyć nadmiar tłuszczu. Wymieszać w pomidor, czosnek w proszku, kolendra, oregano, pieprz cayenne, sól i pieprz i gotować, aż mięso jest równomiernie rumiane, 10 do 15 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wyjąć jedną skórkę ciasta z patelni i rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni.
Pokrój ciasto na cztery 6-calowe okręgi; umieść okręgi na wyłożonej blasze ciastek i lekko posmaruj jajkiem.
Umieść 1/4 szklanki sera feta na każdym okręgu i wierzch z mieszaniną wołowiny, pozostawiając wystarczająco dużo miejsca, aby uszczelnić "kieszenie" ciasta.
Zdjąć drugą skórkę z patelni i rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni.
Pokrój ciasto na cztery 6-calowe okręgi, tak jak w przypadku pierwszej skórki z ciasta.
Posmaruj jedną stronę każdego koła ubijając jajko i umieść, jajko w dół, na przygotowanych kółkach. Szczypta Skórki razem do uszczelnienia wokół krawędzi. Użyj resztek ciasta, aby wypełnić wszelkie dziury lub łzy w "kieszeniach" ciasta.
Blaty pędzla z ubijaniem jajek i zrobić małą szczelinę w górnej części każdego ciasta (aby umożliwić ucieczkę pary).
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 do 25 minut, lub aż gotowane przez i złoty kolor.