Chipotle Salsa
Chipotle Salsa może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Na 4,83 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, cebulę, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Salsa Taquera-Smoky Chipotle Avocado Salsa, Pikantna Pieczona Salsa Chipotle Salsa, oraz Chipotle pieczona dynia, grzyby i jarmuż Quesadillas z Chipotle Dynia Creman i Salsa jarmuż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryj dno 10-do 12-calowej patelni grillowej lub ciężkiej patelni folią i ustaw na dużym ogniu. Gdy gorące, umieścić pomidory, cebulę i czosnek na folii. Włączyć od czasu do czasu, aż rumiane w miejscach na całym, 5 do 6 minut dla czosnku, 9 do 12 minut dla cebuli i pomidorów; usunąć każdy jak zrobić.
Dodaj suszone chiles (pominąć ten krok, jeśli za pomocą konserwy chiles) do patelni i włączyć często tylko do lekko zmiękczone i zaciemnione w miejscach, 1 do 2 minut.
Chiles macierzystych; szczeliny otwarte i usunąć nasiona. W gumowych rękawicach, złamać lub pokroić chiles na małe kawałki; upuść do blendera. Pomidory rdzeń i pokroić na kawałki; dodać do blendera. Cebulę i czosnek obieramy, grubo siekamy i dodajemy do blendera. Mieszaj mieszankę, aż będzie gładka, przesuwając ją w dół do ostrzy w razie potrzeby.
Oliwę z oliwek wlać na patelnię o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu; gdy jest gorąca, dodaj mieszaninę pomidorową i często mieszaj, aż szybko się ugotuje, 3-4 minuty.
Dodać sok z limonki i mieszać od czasu do czasu, aż salsa będzie dość gęsta, 10 do 15 minut dłużej.