Chipotle Salsa

Chipotle Salsa
Chipotle Salsa może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Na 4,83 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, cebulę, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Salsa Taquera-Smoky Chipotle Avocado Salsa, Pikantna Pieczona Salsa Chipotle Salsa, oraz Chipotle pieczona dynia, grzyby i jarmuż Quesadillas z Chipotle Dynia Creman i Salsa jarmuż dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przykryj dno 10-do 12-calowej patelni grillowej lub ciężkiej patelni folią i ustaw na dużym ogniu. Gdy gorące, umieścić pomidory, cebulę i czosnek na folii. Włączyć od czasu do czasu, aż rumiane w miejscach na całym, 5 do 6 minut dla czosnku, 9 do 12 minut dla cebuli i pomidorów; usunąć każdy jak zrobić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Dodaj suszone chiles (pominąć ten krok, jeśli za pomocą konserwy chiles) do patelni i włączyć często tylko do lekko zmiękczone i zaciemnione w miejscach, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Ochłoń.
4
Chiles macierzystych; szczeliny otwarte i usunąć nasiona. W gumowych rękawicach, złamać lub pokroić chiles na małe kawałki; upuść do blendera. Pomidory rdzeń i pokroić na kawałki; dodać do blendera. Cebulę i czosnek obieramy, grubo siekamy i dodajemy do blendera. Mieszaj mieszankę, aż będzie gładka, przesuwając ją w dół do ostrzy w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Oliwę z oliwek wlać na patelnię o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu; gdy jest gorąca, dodaj mieszaninę pomidorową i często mieszaj, aż szybko się ugotuje, 3-4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać sok z limonki i mieszać od czasu do czasu, aż salsa będzie dość gęsta, 10 do 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
7
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. DeLoach Russian River Pinot Noir z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
DeLoach Russian River Pinot Noir
DeLoach Russian River Pinot Noir
Piękny rubinowy czerwony kolor w szkle, Rosyjska Rzeka Pinot Noir 2018 otwiera się jasnoczerwonymi aromatami owoców truskawek i wiśni. Smaki malin, rabarbaru i ciemnej śliwki spotykają się z odrobiną przyprawy i jasnej kwasowości. Jest to wino o średniej zawartości, z umiarkowanymi taninami i utrzymującym się i przepysznym wykończeniem
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn