Pikantne dymne bary S ' mores
Pikantne dymne batony S ' mores mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 20g tłuszczu i w sumie 391 kalorii. Ten przepis służy 24. Za 70 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, mini-pianek, kawałków mlecznej czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak super. Spróbuj S 'mores-bary N-berry na Narodowy Dzień S' mores-10 sierpnia, S ' mores Bars, oraz S ' mores Bars dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż spód i boki formy do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali folią. Chcesz zostawić około 4 cali zwisu po 2 przeciwnych stronach. Będą one służyć jako uchwyty do wyjmowania prętów z patelni w 1 kawałku, więc upewnij się, że jest wystarczająco dużo zwisu, aby mieć solidny chwyt. Dobrze nasmaruj folię zmiękczonym masłem.
W robocie kuchennym zmiel krakersy graham na dobry posiłek (potrzebujesz 2 filiżanek). W dużej misce połącz okruchy z cukrem, solą morską i roztopionym masłem. Mieszanina powinna wyglądać i czuć się jak mokry piasek. Odłóż czubatą 1/2 szklanki mieszanki miękiszu na polewę. Równomiernie wciśnij pozostałą mieszankę miękiszu na dno wyłożonej folią patelni. Włóż skórkę do piekarnika i piecz, aż będzie złotobrązowa, a Twoja kuchnia pachnie krakersami graham, 12 do 15 minut.
Wyjmij skórkę z piekarnika i pozwól jej ostygnąć na stojaku lub na półce na blacie.
Rozpuść mleczną czekoladę w rondlu na małym ogniu, ciągle mieszając, aż do całkowitego stopienia. Nie podkręcaj ciepła, aby spieszyć się z tym procesem, musisz trzymać go na niskim poziomie. Alternatywnie możesz mikrofalować czekoladę na małej mocy, mieszając po 2 minutach. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, nadszedł czas, aby dodać pieprz w proszku chipotle, jeśli jest używany, i całkowicie go wymieszać.
Wlej rozpuszczoną czekoladę na schłodzoną skórkę krakersa graham.
Rozłóż czekoladę równomiernie na skórce nożem do masła.
Posyp czekoladę piankami i lekko dociśnij do czekolady.
Posyp zarezerwowaną mieszankę miękiszu między piankami, aby nie było widać, jak czekolada przebija się przez pianki. Podsmaż batony 6 cali od płomienia, aż pianki staną się złotobrązowe, 1 do 2 minut.
Wstaw batony do lodówki, aż czekolada będzie twarda, około 2 godziny. Chwyć końce folii i wyjmij pręty z patelni w 1 kawałku. Przejdź do deski do krojenia i pokrój na 24 kwadraty.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Smores. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "