Pikantne Ceviche Z Krewetkami

Pikantne Ceviche Z Krewetkami
Pikantne krewetki Ceviche to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz awokado, cebulę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pikantne Krewetkowe Ceviche Z Kolendrą, Ceviche de Camarón con Coco (Ceviche z krewetek kokosowych), oraz Ceviche de Camaron (krewetkowy koktajl Ceviche) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, delikatnie wrzucić ceviche składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W średniej misce wymieszać składniki marynaty z trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Zalać marynatą ceviche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4
Przykryć i przechowywać w lodówce 1 godzinę do mieszania smaków. Łyżka około 1/2 szklanki mieszanki do wysokich szklanek koktajlowych. Top z plasterkami awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
3 Plasterki świeżego Rabarbaru I Więcej Do Dekoracji3 Plasterki świeżego Rabarbaru I Więcej Do Dekoracji
5
Podawać z paluszkami selera i oliwkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(24 Sztuki)(24 Sztuki)
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia7
Magazyn