Pikantna zupa z makaronem Curry z kurczakiem i słodkimi ziemniakami

Pikantna zupa z makaronem Curry z kurczakiem i słodkimi ziemniakami
Pikantna zupa z makaronem Curry z kurczakiem i słodkimi ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.88 za porcję. Jedna porcja zawiera 824 kalorii, 24g białka, oraz 40 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz makaron ryżowy, trawę cytrynową, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać niesłodzone mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Bezglutenowy Wegański Sernik Truskawkowy jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pikantna Curry-Kokosowa Zupa Z Kurczaka, Tajski Kurczak Curry Słodkie Ziemniaki Noodle Bowl, oraz 30-minutowy Pikantny Thai Peanut Chicken & Sweet Potato Noodle Stir Fry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj kolejne 4 składniki; mieszaj, aż będą pachnące, około 1 minuty. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Wymieszaj pastę curry, curry w proszku i pastę chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Pasta CurryPasta Curry
3
Dodaj 1/2 szklanki mleka kokosowego (czerpanego z gęstego płynu na górze puszki). Wymieszać, aż będzie gęsty i pachnący, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
4
Dodaj pozostałe mleko kokosowe, bulion, sos rybny i cukier; doprowadzić bulion do wrzenia. Trzymaj ciepło. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sos RybnySos Rybny
BulionBulion
CukierCukier
5
Gotować groszek śnieżny w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą do jasnozielonego, około 20 sekund. Za pomocą Sitka Usuń groszek z garnka; spłucz pod zimną wodą do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek śnieżnyGroszek śnieżny
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
GarnekGarnek
6
Umieścić groszek w średniej misce. Doprowadzić wodę w tym samym garnku z powrotem do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
7
Dodać słodkie ziemniaki i gotować do miękkości, o 7 protokół. Używając Sitka, wyjmij słodkie ziemniaki z garnka i spłucz pod zimną wodą, aby ostygły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
GarnekGarnek
8
Miejsce w małej misce. Przynieś wodę w tym samym garnku z powrotem do wrzenia i gotować makaron, aż po prostu miękkie, ale nadal firma ugryźć, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
9
Odcedzić; spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
10
Przenieść do miski bezpiecznej dla mikrofal. DO AHEAD: może być wykonany 1 godzinę wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Odstawić w temperaturze pokojowej.
12
Przynieś bulion na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
13
Dodać kurczaka; dusić, aż kurczak jest gotowane przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
14
Dodać słodkie ziemniaki; wymieszać do ogrzania, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
15
Podgrzej makaron w kuchence mikrofalowej w 30-sekundowych odstępach, aby się nagrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
16
Makaron pokroić nożyczkami, jeśli jest zbyt długi. Podziel makaron między miseczki. Podziel groszek śnieżny i gorącą zupę między miseczki. Scatter czerwona cebula, zielona cebula, kolendra, i chiles nad zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Groszek śnieżnyGroszek śnieżny
KolendraKolendra
MakaronyMakarony
Papryka ChiliPapryka Chili
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Udekoruj limonką i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
18
* Dostępne w niektórych supermarketach, w sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach azjatyckich oraz online od adrianascaravan.com.

Składniki

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jules Taylor Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Jules Taylor Gruner Veltliner
Jules Taylor Gruner Veltliner
Tętniące życiem wino z cytryną i białymi brzoskwiniami z delikatną powłoką wanilii i mrowieniem białego pieprzu. Zapewnia przyjemny suchy kręgosłup, a jednocześnie jest warstwowy i kremowy z miękką kwasowością i orzechowymi niuansami. Jest jasny i świeży z wielkim bogactwem i fakturą z dzikiego fermentu i zapewnia szczególnie długie, harmonijne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn