Pikantna Zupa Pomidorowa
Pikantna zupa pomidorowa może być tylko zupą, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,65 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, czosnek, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Spróbuj Pikantna Zupa Pomidorowa, Pikantna Zupa Pomidorowa, oraz Pikantna Zupa Pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić 1 puszkę pomidorów, wyrzucając sok, następnie przecier z pozostałą puszką pomidorów (w tym sokiem) w blenderze.
Gotować cebulę, czosnek, chile, i imbir w oleju w 4-do 5-quart ciężkich niereaktywnych garnek na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż cebula zmięknie, o 8 protokół.
Dodać kminek i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszać przecierane pomidory, bulion, 1 łyżka cukru i 2 łyżeczki soli i dusić, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, 20 minut. Pracując w 3 lub 4 partiach, zmiksuj zupę w blenderze do uzyskania gładkości (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Przelać zupę jako wymieszaną na sito ustawione nad dużą miską i przebić przez sito, odrzucając nasiona.
Wymieszać z cukrem i solą do smaku. W razie potrzeby podgrzać w oczyszczonym rondlu.