Pikantna zupa Miso z Bok Choy Wontons może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 157 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 91 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli koszernej, pasta miso, ziarna pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Łagodna zupa Miso z Bok Choy i Tofu dla podobnych receptur.
Rozgrzać olej w dużym rondlu z ciasną pokrywką na średnim ogniu, aż połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać cebulę, doprawić solą i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie zmiękać, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)
4
Dodać imbir, mieszać do połączenia, i gotować, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
5
Dodać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną i smaki mają stopione, o 45 do 60 protokół.W przypadku wontonów: 1mieszkać olej na średniej patelni z ciasną pokrywką na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać szalotki i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek jest lekko złocisty brązowy i pachnące (uważaj, aby nie spalić czosnek), o 5 protokół.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
7
Dodaj bok choy, sos sojowy, i cayenne i mieszać do połączenia. Przykryć i niech bok choy gotować 2 protokół. Odkryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż większość wilgoci odparuje i bok choy jest zmiękczona, ale nadal jasnozielony, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Bok Choy
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
8
Zdjąć z ognia, skropić olejem sezamowym i wymieszać do połączenia.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
9
Umieść 1 lub 2 owijarki wonton na czystej, suchej powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton Wrappers
10
Umieść łyżeczkę mieszanki bok choy na środku każdego opakowania. Zwilż palec wodą i użyj go, aby zwilżyć Obwód każdego opakowania. Złóż owijkę na pół, aby utworzyć prostokąt i naciśnij krawędzie, aby upewnić się, że są dobrze uszczelnione. Wyciągnij złożone rogi prostokąta razem na środku wypełnienia, aby te rogi lekko się zachodziły i naciśnij końce razem, aż zostaną zamknięte, zwilżając opakowanie w razie potrzeby, aby się przylegało. Obejrzyj film na temat składania tego kształtu (czasami zwanego czapką pielęgniarską) i innych kształtów wonton tutaj. Powtórz z pozostałymi opakowaniami.W przypadku zupy: 1gdy bulion jest gotowy, przecedzić go przez sitko o drobnych oczkach do dużej żaroodpornej miski; wyrzucić ciała stałe. Wytrzeć rondel, zwrócić bulion na patelnię i doprowadzić go do delikatnego gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Do Szczotkowania I Smażenia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Dodać miso i mierzone Sriracha i trzepaczka aż całkowicie włączone. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.2 Wrzuć wontony do gotującego się wywaru jeden po drugim, delikatnie mieszając, aby zapobiec przyklejeniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż wontons są miękkie i rozgrzane przez, o 3 protokół. (Nie pozwól, aby bulion się do energicznego wrzenia, lub wontons może się rozpadać.) Smak i dodać więcej Sriracha w razie potrzeby. Zupę i wontons podzielić między miski i udekorować szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Sriracha
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali