Pikantna Musztarda
Pikantna musztarda może być tylko bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 26 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis serwuje 30 i kosztuje 25 centów za porcję. To działa najlepiej jako hor d ' oeuvre, i odbywa się w przybliżeniu 15 minut. Ten przepis jest lubiany przez 64 smakoszy i kucharzy. Ten przepis od Allrecipes wymaga pół litra słoików do konserw, soli, tymianku i nasion gorczycy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest dobre. Gorąca i pikantna musztarda, Pikantny Winegret Musztardowy, oraz Bezodpadowa pikantna marynata musztardowa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz w misce żółte nasiona gorczycy, brązowe nasiona gorczycy i orientalne nasiona gorczycy.
Zalej nasiona octem i wymieszaj. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 24 godziny. Jeśli nasiona zbyt szybko wchłoną cały ocet, dodaj więcej w razie potrzeby lub dodaj trochę wody.
Zmiksuj namoczone nasiona gorczycy, czosnek, miód, sól i tymianek w blenderze, aż uzyskasz pożądaną konsystencję, w zależności od tego, jak ziarnista lubisz musztardę.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj musztardę do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Po napełnieniu słoików przesuń nożem lub cienką szpatułką wokół wnętrza słoików, aby usunąć wszelkie pęcherzyki powietrza. Przetrzyj brzegi słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Na górze z pokrywkami i przykręć pierścienie. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 tygodnie przed użyciem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Ruinart Brut rosé (pół butelki). Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 56 dolarów za butelkę.
Ruinart Brut Rose (półbut)
* Nastąpiła zmiana opakowania tego wina. Przedstawiona etykieta może nie być otrzymaną etykietą.* Wino ma jaskrawo Pomarańczowo-żółty kolor płatków róży z bardzo delikatnym, obfitym i trwałym musem. Nos charakteryzuje się małymi czerwonymi jagodami, głównie porzeczkami. Na podniebieniu wino jest energiczne i dobrze wyważone. Dobre, świeże, owocowe wino z dobrze zintegrowanymi taninami i nutą przyprawy na długim finiszu.Ruinart Rosé jest produkowany z mieszanki 55% Pinot Noir i 45% Chardonnay z najlepszych ostatnich roczników. Wszystkie owoce pochodzą z winnic premiers crus. Do winogron z winnic estate w Sillery i Brimont (ojczyzna rodowa rodziny Ruinart) dołączają starannie wyselekcjonowane winogrona z innych winnic Premier crus Na Côte de Blancs i Montagne de Reims. Winogrona do Ruinart są wybierane kosz po koszu u źródła i używane są tylko najlepsze premierzy crus.