Piersi kurczaka pomarańczowo-balsamiczne
Pomarańczowe i balsamiczne piersi z kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Mieszanka masła, cukru, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Piersi Z Kurczaka Balsamiczne, Piersi Z Kurczaka Balsamiczne, oraz Balsamiczno-Czosnkowe Piersi Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka posypać solą i zalać mąką, wytrząsając nadmiar.
Ciepła 1 Łyżka. masło i olej na patelni na średnim ogniu, aż pieni się masło.
Dodać kurczaka; gotować, aż gotowane przez i złoty, obracając raz, o 8 minut w sumie.
Przełożyć na talerz i przykryć folią.
Dodaj szalotka na patelni i smażyć, aż zmiękną, o 1 minuta.
Dodaj bulion, sok pomarańczowy, ocet i cukier; gotuj, mieszając, aż lekko zmniejszysz, 1 do 2 minut.
Zdjąć z ognia, dodać pozostałe masło i mieszać aż zgęstnieje. Doprawić solą. Kurczaka pokroić w plasterki, polać sosem i podawać.