Zielona herbata i MIODOWA Granita
Zielony Tean i spadziowy Granitan jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, likier o smaku melona, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako dość niedrogi deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Granita MIODOWA, Granita MIODOWA Bzu Czarnego, oraz Honeydew-Jalapeño Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zagotować 3/4 szklanki wody w małym rondlu.
Dodaj 4 torebki zielonej herbaty. Otwórz dodatkową torebkę herbaty i dodaj liście herbaty do wody.
Wyjąć worki z patelni, wyciskając płyn do patelni; wyrzucić worki. Powrót do patelni na średnim ogniu.
Dodać 2/3 szklanki cukru; mieszać aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia i ostudzić (około 15 do 20 minut).
Połącz mieszankę herbaty, 4 filiżanki melona miodowego w kostkach, 6 łyżek likieru o smaku melona (takiego jak Midori) i 2 łyżki świeżego soku z cytryny w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać do naczynia do pieczenia 11 x 7 cali. Zamrażać 30 minut lub aż krawędzie są zamrożone i środek jest błoto. Mieszać granita widelcem, skrobanie zamrożone krawędzie do środka; zamrozić 20 więcej minut. Powtarzaj ten krok co 20 minut, aż do całkowitego zamrożenia w lekkie, lodowate kryształy(około 2-2 1/2 godziny).
Zeskrobać na 6 szklanek do podania.