Pierogi z łososiem w sosie kokosowym Curry

Pierogi z łososiem w sosie kokosowym Curry
Pierogi z łososiem w sosie kokosowym Curry to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 379 kalorii, 16G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz pod ręką sos rybny, sok z limonki, łososia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajskie zielone curry pierogi wieprzowe w sosie kokosowym z chrupiącą smażoną szalotką, Grillowany łosoś z tajskim sosem kokosowym Curry, oraz W mgnieniu oka łosoś atlantycki z czerwonym sosem Curry kokosowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dusić słoninę w wodzie do przykrycia przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz WieprzowyTłuszcz Wieprzowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Odcedzić, pozostawić do ostygnięcia i drobno posiekać.
3
Łososia pokroić w drobną kostkę. Umieść wszystkie składniki, z wyjątkiem skórek wonton, w misce do mieszania i mieszaj w jednym kierunku, aż się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
4
Rozłóż przed sobą skórę wontona. Umieść 1 łyżeczkę nadzienia w środku skóry. Zwilż krawędzie skóry wodą i złóż na pół, naciskając krawędzie, aby uszczelnić. Następnie, ze złożoną krawędzią skierowaną do ciebie, pociągnij dolne rogi bezpośrednio w dół, złóż je lekko nad sobą i szczyp do uszczelnienia. Powstałe pierogi powinny wyglądać jak czapka pielęgniarki. Powtarzać do momentu użycia napełnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Doprowadzić dużą ilość wody do wrzenia. Gdy szybko się gotuje, dodaj wontony (nie tak bardzo, że woda przestanie wrzeć, około połowy)i gotuj przez 3 do 4 minut lub do nieprzezroczystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Usuń, odsączyć, i służyć nad lub z sosem Curry kokosowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CurrySos Curry
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
7
Podgrzać rondel i dodać pastę curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Saute bardzo krótko.
9
Dodaj mleko kokosowe i wywar z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o jedną trzecią. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Gotując pierogi, podgrzej mieszankę mleka kokosowego, dodaj sos rybny i sok z limonki, a gdy pierogi są gotowe, obficie polej sosem na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Posypać świeżą kolendrą. Pierogi ułożyć na sosie i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
12
Sprawia, że około 1 1/2 szklanki

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn