Pierogi Z Rukolą Parmezanową
Pierogi z rukolą z parmezanem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 257 kalorii, 16G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, mozzarellę, jednodniową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pierogi ziołowe z kurczakiem i parmezanem, Zupa jarzynowa z pierogami Parmezanowymi, oraz Gulasz wołowy z parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu. Gdy mieni się, dodajemy cebulę i czosnek, doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka i złocista, o 5 protokół.
Dodać pomidory i cukier, doprowadzić do duszenia, i gotować, mieszając często, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół. Smak, dostosować przyprawy, w razie potrzeby, i odstawić.
Na pierogi: przynieść średni garnek mocno osolonej wody do zagotowania na dużym ogniu.
Dodać rukolę i blanszować, o 30 sekund.
Wyjąć rukolę łyżką szczelinową, odcedzić i wycisnąć jak najwięcej wilgoci. Drobno posiekać i odstawić. Powrót garnek do pieca, i doprowadzić do gotować na małym ogniu.
Połączyć mleko i jajka w dużej misce i beat aż dobrze połączone.
Dodać chleb i wymieszać, aż do przesiąknięcia. Wymieszać posiekaną rukolę i dokładnie wymieszać.
Dodaj pozostałe składniki, z wyjątkiem mozzarelli, i mieszać aż po prostu równomiernie połączone.
Ciasto uformować na łyżki stołowe wielkości pierogów (powinno być około 30). Wrzuć około 10 pierogów do gotującej się wody i gotuj, aż wypłyną na powierzchnię i zostaną ugotowane, około 5 minut.
Łyżką szczelinową wyjąć na durszlak i powtórzyć z pozostałym ciastem.
Gdy wszystkie pierogi są ugotowane, przenieść do naczynia do piekarnika, łyżka sos pomidorowy na wierzchu i przykryć mozzarellą. Dusić, aż ser jest bąbelkowy i lekko rumiane.