Pierogi pieczone-czosnkowe z Szalotkowo-rumianym masłem
Przepis pierogi pieczone-czosnkowe z Szalotkowo-rumianym masłem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni wschodnioeuropejskiej. Ten przepis służy 6. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Jeśli masz główkę czosnku, wodę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Spróbuj Czosnek Smażone Masło Prażone Szparagi, Pieczone grzyby w sosie z rumianego masła, czosnku i tymianku, oraz Rumiane Masło Miód Czosnek Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie, przekłuj ziemniaki widelcem; umieść ziemniaki na blasze do pieczenia.
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków).
Skrop główkę czosnku olejem i zawiń w folię.
Umieścić czosnek na blasze do pieczenia.
Pieczemy ziemniaki i czosnek w temperaturze 400 przez 1 godzinę lub do miękkości. Lekko schłodzić. Ziemniaki obrać; wyrzucić Skórki.
Umieść ziemniaki w dużej misce. Oddzielne ząbki czosnku; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku.
Dodać czosnek do ziemniaków i zacieru z masher ziemniaków, aż będzie gładka. Wymieszać z kwaśną śmietaną, 1/2 łyżeczki soli i czarnym pieprzem. Odstawić.
Aby przygotować ciasto, połącz jogurt, 1/2 łyżeczki soli i jajka w dużej misce. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać mąkę do mieszaniny jogurtów; dobrze wymieszać, aby połączyć. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagniatać do uzyskania gładkości. Podziel ciasto na 24 równe porcje, kształtując każdą w kulkę. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą kulkę w kółko o średnicy 3,5 cala na lekko posypanej mąką powierzchni. Łyżka 1 zaokrąglona łyżka nadzienia na połowę każdego koła. Złożyć ciasto nad nadzieniem; nacisnąć krawędzie razem do uszczelnienia. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Doprowadzić 12 szklanki wody do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Dodać połowę pierogi; gotować 6 minut lub do miękkości.
Pierogi wyjąć łyżką szczelinową; umieścić w durszlaku. Powtórz procedurę z pozostałymi pierogami.
Aby przygotować rumiane masło podczas pierogi gotować, roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; gotować 10 minut lub aż lekko rumiane (należy uważać, aby nie spalić).
Dodać szalotki; gotować 1 minutę.
Dodać pierogi; gotować 2 minuty, podrzucając do płaszcza.