Pierogi z morelami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 826 kalorii, 10g białka, oraz 60 g tłuszczu każdy. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz opakowania wonton, syrop kukurydziany, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Pierogi Morelowe, Ziemniaczane Pierogi Morelowe, oraz Wachauer Aprikosenknodel (Pierogi Morelowe).
Instrukcje
1
Do średniego rondla dodaj morele, wodę i skórkę z cytryny. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż morele są bardzo miękkie i ciecz zmniejszyła się do około 2 łyżki stołowe, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego i grubo puree z masłem, cukrem, sokiem z cytryny, likierem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
3
Brzegi owijek wonton umyć wodą. Łyżka 1 czubata łyżeczka nadzienia morelowego do wonton wrapper. Złóż i zamknij, uszczelniając krawędzie, ściskając je razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton Wrappers
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Umieść na patelni z blachy lekko posypanej skrobią kukurydzianą.
Spody pierogów posmarować roztopionym masłem i ułożyć na nieprzywierającej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać wodę i przykryć patelnię, gotując pierogi na parze, aż będą przezroczyste, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Wyjąć wontony z patelni i posypać cukrowymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowane Migdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Podawać z sosem klonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowy
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
10
Roztopić masło na patelni, dodać migdały, i saute, stale mieszając, aż lekko rumiane, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Dodać cukier i gotować, mieszając, aż złoty, o 1 minutę.;
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
12
W małym ciężkim rondlu połącz śmietanę z syropem klonowym i lekkim syropem kukurydzianym. Gotować mieszaninę na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zostanie zagęszczony i zmniejszony o 1/3, około 5 minut.