Pieprzowa pieczeń wołowa, SOS, Pudding Yorkshire i sos chrzanowy
Pieprzowa pieczeń wołowa, SOS, Pudding Yorkshire i sos chrzanowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje 5,87 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 661 kalorii, 50g białka, oraz 30 g tłuszczu. Mieszanka śmietany, soli morskiej, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Peppered Rostbef Z Sosem Chrzanowym Przepis, Pieczeń wołowa i pudding Yorkshire, oraz Żeberka wołowe pieczone z puddingiem Yorkshire.
Instrukcje
1
Rozdrobniony chrzan włóż do miski z octem, sokiem z cytryny, musztardą, solą, pieprzem i cukrem. Złóż delikatnie bitą śmietanę, ale nie przesadzaj, bo się zsiadnie. Utrzymuje się przez 2-3 dni, ale przykryj go szczelnie, aby nie odbierał innych smaków w lodówce.
Na około godzinę przed planowanym gotowaniem mięsa, lekko rozgnieść tłuszcz, umyć powierzchnię mięsa oliwą z oliwek i pokryć świeżo popękanym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Mięso
3
Rozgrzej piekarnik do temperatury 246°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Mięso umieścić na patelni, tłuszcz do góry, posypać solą morską i wstawić do w pełni nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 177°. jak tłuszcz renderuje w dół będzie baste mięsa. Oblicz czas gotowania na funt i piecz, aż wołowina zostanie ugotowana według Twojego gustu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Morska
Wołowina
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
5
Zrobić ciasto na pudding Yorkshire i pozostawić do odpoczynku na około 1 godzinę. Zrobić sos chrzanowy, przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Chrzanowy
6
Przetestuj mięso, naciskając chudą powierzchnię: jeśli miąższ szybko wraca i czuje się dość miękki, jest to rzadkie. Alternatywnie użyj termometru do mięsa, ale nie pozwól mu dotknąć kości, w przeciwnym razie odczyt będzie niedokładny. (Wołowina jest rzadka w temperaturze wewnętrznej 60°, średnia w158 i dobrze wykonana w167.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Kości
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
7
Gdy mięso jest gotowane, odstawić na talerz w ciepłym piekarniku na 15-30 minut przed rzeźbieniem, w zależności od wielkości pieczenia. Temperatura wewnętrzna będzie nadal rosnąć aż 4-6F, więc usuń pieczeń z piekarnika, gdy jest jeszcze nieco mniej zrobione niż chcesz. Zwiększyć piekarnik do 232°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Odtłuścić patelnię, rezerwując tłuszcz wołowy do pieczenia ziemniaków i gotowania puddingu Yorkshire.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Wołowy
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
9
Piecz puddingi Yorkshire przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Wlać bulion wołowy do patelni, odstawić na ciepło i doprowadzić do wrzenia, i dodać szczyptę czerwonego wina, jeśli chcesz. Użyj trzepaczki, aby upewnić się, że wszystkie karmelizowane soki mięsne na puszce są rozpuszczone. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i zagęścić niewielką ilością zasmażki bezglutenowej, jeśli chcesz. Smak i przecedzić do gorącej sauce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Bulion Wołowy
Czerwone Wino
Mięso
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Trzepaczka
11
Przełożyć mięso do gorącego naczynia do rzeźbienia, dodając do sosu wszelkie soki mięsne.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Mięso
12
Pokroić mięso na plastry o grubości około 1/2 cala ostrym nożem rzeźbiarskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
13
Podawać na gorących talerzach z odrobiną sosu, puddingiem Yorkshire i pieczoną czerwoną cebulą.