Pieprznik jadalny

Pieprznik jadalny
Ten wegetariański przepis służy 1 i kosztuje 1,57 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, mąkę, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pebbernødder (peppernuts), Holiday Peppernuts, oraz Cakespy: Ciasteczka Peppernuts.

Instrukcje

1
Umieść stojaki w środkowej i górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W średnim rondlu, doprowadzić miód i masło do wrzenia na średnim ogniu, mieszając do stopienia masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Przełożyć do dużej miski i schłodzić do temperatury pokojowej. (
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Umieść rondel w dużej misce z lodowatą wodą, aby przyspieszyć proces, jeśli chcesz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Dodać jajka i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
6
W dużej misce przesiać mąkę, cukier granulowany, cynamon, anyż, gałkę muszkatołową, pieprz, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, goździki i sól. W trzech dodatkach wymieszaj suche składniki z mieszaniną miodu, dodając kandyzowany cytron z ostatnim dodatkiem mąki. Wymieszać z rumem, aby uzyskać sztywne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Kandyzowany CytronKandyzowany Cytron
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
AnyżAnyż
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MiódMiód
SólSól
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Używając poziomu łyżki stołowej dla każdego, rozwałkuj ciasto na 1-calowe kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
8
Umieść kulki około 1 cala od siebie na arkuszach ciasteczek wyłożonych nieprzywierającymi podkładkami do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Piec, zmieniając pozycję arkuszy ciastek od góry do dołu iz powrotem do przodu w połowie pieczenia, aż ciasteczka są lekko rumiane i czują się jędrne po naciśnięciu palcem, około 20 minut. Ostudzić przez 5 minut na arkuszach ciasteczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
10
Aby zrobić lukier, wymieszać cukier cukierniczy z wystarczającą ilością wody w małej misce, aż szkliwo będzie grubości ciężkiej śmietany. Pojedynczo, trzymając ciasteczka do góry nogami, zanurz wierzchołki ciasteczek w glazurze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Krem CiężkiKrem Ciężki
Pliki CookiePliki Cookie
świeżo Posiekany Ser Cheddarświeżo Posiekany Ser Cheddar
LukierLukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
11
Niech nadmiar glazury kapie, a następnie umieść ciasteczka z prawej strony na stojakach z drutu, aby całkowicie ostygnąć. (Ciasteczka mogą być przechowywane do 2 tygodni w szczelnych pojemnikach w temperaturze pokojowej.) Jeśli to możliwe, starzejcie ciasteczka przez 2 dni przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
GlazuraGlazura
12
artykuł var
13
Typ_27_data = {};
14
artykuł
15
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia9
Magazyn