Pieprznik jadalny
Ten wegetariański przepis służy 1 i kosztuje 1,57 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, mąkę, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pebbernødder (peppernuts), Holiday Peppernuts, oraz Cakespy: Ciasteczka Peppernuts.
Instrukcje
Umieść stojaki w środkowej i górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
W średnim rondlu, doprowadzić miód i masło do wrzenia na średnim ogniu, mieszając do stopienia masła.
Przełożyć do dużej miski i schłodzić do temperatury pokojowej. (
Umieść rondel w dużej misce z lodowatą wodą, aby przyspieszyć proces, jeśli chcesz.)
Dodać jajka i dobrze wymieszać.
W dużej misce przesiać mąkę, cukier granulowany, cynamon, anyż, gałkę muszkatołową, pieprz, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, goździki i sól. W trzech dodatkach wymieszaj suche składniki z mieszaniną miodu, dodając kandyzowany cytron z ostatnim dodatkiem mąki. Wymieszać z rumem, aby uzyskać sztywne ciasto.
Używając poziomu łyżki stołowej dla każdego, rozwałkuj ciasto na 1-calowe kulki.
Umieść kulki około 1 cala od siebie na arkuszach ciasteczek wyłożonych nieprzywierającymi podkładkami do pieczenia.
Piec, zmieniając pozycję arkuszy ciastek od góry do dołu iz powrotem do przodu w połowie pieczenia, aż ciasteczka są lekko rumiane i czują się jędrne po naciśnięciu palcem, około 20 minut. Ostudzić przez 5 minut na arkuszach ciasteczek.
Aby zrobić lukier, wymieszać cukier cukierniczy z wystarczającą ilością wody w małej misce, aż szkliwo będzie grubości ciężkiej śmietany. Pojedynczo, trzymając ciasteczka do góry nogami, zanurz wierzchołki ciasteczek w glazurze.
Niech nadmiar glazury kapie, a następnie umieść ciasteczka z prawej strony na stojakach z drutu, aby całkowicie ostygnąć. (Ciasteczka mogą być przechowywane do 2 tygodni w szczelnych pojemnikach w temperaturze pokojowej.) Jeśli to możliwe, starzejcie ciasteczka przez 2 dni przed podaniem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;