Pieczony łosoś w liściach bananowca z sosem Ancho Chile-imbirowym z szafranem pieczony warzywny kuskus

Pieczony łosoś w liściach bananowca z sosem Ancho Chile-imbirowym z szafranem pieczony warzywny kuskus
Pieczony łosoś w liściach bananowca z Ancho Chile-sos imbirowy z szafranem pieczony warzywny kuskus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 7,18 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 1121 kalorii, 48g białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka squasha, pieprz, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pieczony warzywny Kuskus z sosem cytrynowo-musztardowym, Łosoś z pieczonym sosem Chile-Mango, oraz Łosoś i ziemniaki pieczone na liściach figowych ze świeżą sałatką figową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki ubić w średniej misce, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. natrzyj każdy filet oliwą z oliwek, dopraw do smaku solą i pieprzem, a zawiń kopertę w prostokąt liścia bananowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Liście BananowcaLiście Bananowca
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Umieść stronę szwu w dół na patelni z blachy i piecz 8 do 10 minut. Po zakończeniu ryby będą wyglądać nieco niedogotowane na wierzchu, ale będą twarde i nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Umieść paczki seam-side up na talerzu i złożyć z powrotem boki liścia bananowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
5
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Warzywa umieścić w średnim naczyniu do pieczenia, wymieszać z oliwą i doprawić solą i pieprzem. Pieczeń przez 8 do 10 minut, aż warzywa są po prostu gotowane przez. Przynieś bulion warzywny, szafran i 1 łyżeczkę soli do wrzenia w średnim rondlu, gotuj przez 5 minut, aż szafran zakwita i zabarwi wywar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
SzafranSzafran
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Dodać kuskus, wymieszać, przykryć i zmniejszyć ogień do minimum. Gotować, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
8
W dużej misce umieścić kuskus, dodać pieczone warzywa i natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Podawać z łososiem i sosem ancho chile-imbirowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Dekoruj pokrojoną w kostkę czerwoną papryką i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami1liść bananowca pokrojony w 4 prostokątyliść bananowca pokrojony w 4 prostokąty4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosiekana kolendraPosiekana kolendra4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPosiekany krystalizowany imbir i posiekana świeża miętaPosiekany krystalizowany imbir i posiekana świeża mięta596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana pietruszka z płaskim liściemgrubo posiekana pietruszka z płaskim liściem1inchświeży imbir, obrany i juliennedświeży imbir, obrany i julienned113Orzechy dowolne (posiekane)haricots verts, pokroić na 1-calowe kawałkiharicots verts, pokroić na 1-calowe kawałki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwekOliwa z oliwek4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPapryka czerwona pokrojona w kostkęPapryka czerwona pokrojona w kostkę2czerwona papryka pokrojona w 1-calową kostkęczerwona papryka pokrojona w 1-calową kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny ryżowyocet winny ryżowy1szczyptaSzczypta szafranuSzczypta szafranu680Orzechy dowolne (posiekane)filety z łososiafilety z łososia11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPietruszka drobno posiekana do dekoracjiPietruszka drobno posiekana do dekoracji1żółty squash, pokrojony w 1-calową kostkężółty squash, pokrojony w 1-calową kostkę1cukinia pokrojona w 1-calową kostkęcukinia pokrojona w 1-calową kostkę

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia86
Magazyn