Pieczony Pikantny tuńczyk na Bazyliowych chipsach parmezan z dżemem morelowym
Jedna porcja zawiera 80 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Jeśli 32 grosze za porcję spada w budżecie, pieczony Pikantny Tunan na Bazyliowych chipsach parmezan z dżemem morelowym może być znakomity bezglutenowe i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odbierz dżem morelowy, tuńczyka klasy sushi, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z tuńczyka Ahi z imbirem Hula vinaigrette + chipsy Wonton, Czosnek Bazylia Parmezan Chipsy, oraz Zupa Bazyliowa z pieczonych pomidorów z chrupkami parmezanu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tuńczyka natrzeć przyprawą Cajun i odstawić. W małej misce wymieszać ser z bazylią.
Umieść łyżki mieszanki sera na blasze wyłożonej silikonową matą do pieczenia lub papierem woskowym natryskiwanym nieprzywierającym sprayem.
Piec w piekarniku 350 stopni przez 6 minut lub aż ser się stopi i złocisty. Odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzać olej na średniej patelni i gotować tuńczyka 2 min na stronę średnio rzadkie. Cienko pokrojony tuńczyk połóż na chipsach parmezanu wraz z odrobiną dżemu morelowego.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.