Pieczony Okoń Morski Z Ziołami I Limonką

Pieczony Okoń Morski Z Ziołami I Limonką
Pieczony okoń morski z ziołami i limonką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 1 i kosztuje 16,43 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 1726 kalorii, 163g białka, oraz 106g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól & pieprz, koperek, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Recipezaar. Z łyżeczką wynik 84% to danie jest super. Podobne przepisy to Pieczony okoń morski z ziołami i limonką, Pieczony okoń morski ze świeżymi ziołami, oraz Pieczony w soli bas w paski z ziołami i cytryną.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do gazu mark 6 / 204° / 200cskaluj ryby dobrze (poproś sprzedawcę ryb, aby zrobił to za Ciebie) i odetnij płetwy.Ryby dokładnie umyć pod zimną bieżącą wodą i osuszyć papierem kuchennym.Wykonaj ukośne ukośniki w poprzek ryby, około 4 cięć z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Umieść rybę w naoliwionej tacy do pieczenia i lekko posmaruj olejem.Zetrzeć skórkę z 1 limonki i wycisnąć juice.In miskę, wymieszaj sok i skórkę z posiekanymi ziołami, startym czosnkiem i drobno pokrojoną czerwoną cebulą i włóż mieszaninę do plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Pozostałe 2 limonki pokroić w 4s i ułożyć obok ryby.Rybę i limonkę doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, a pozostałą oliwę skropić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Umieść tacę na środkowej półce piekarnika na około 25-30 minut (w zależności od wielkości ryby), aż miąższ będzie po naciśnięciu jędrny.Jeśli chcesz dwukrotnie sprawdzić, czy ryba jest ugotowana, część mięsa aż do kości i zobaczyć, czy płatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Umieścić rybę na talerzu i wlać pozostałe soki z tacy na fish.To podawaj, umieść paloną limonkę obok ryby lub możesz wycisnąć limonkę na rybie, a następnie umieść wyciśniętą limonkę na boku do dekoracji!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla Seabass. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn