Pieczony okoń Czarnomorski z sałatką z pomidorów i oliwek
Pieczony okoń Czarnomorski z sałatką z pomidorów i oliwek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,66 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 36 mówi, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, filety z labraksa, gałązki oregano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony okoń Czarnomorski z sałatką z pomidorów i oliwek, Okoń morski z salsą pomidorową i czarną oliwką, oraz Czarny bas z ciepłym Rozmarynowo-oliwkowym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek mielony i rozgnieść na pastę z 1/2 łyżeczki soli.
Przełożyć do miski i ubić w pastie anchois, occie i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Ubij w oleju. Wrzucić z pozostałymi składnikami sałatki.
Odstawić, mieszając od czasu do czasu, podczas gdy ryba piecze.
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku. Olej 1 1/2-do 2-quart gratin lub inne płytkie naczynie do pieczenia.
Miąższ ryby natrzeć 2 łyżeczkami oleju (całość) i doprawić 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu (całość). Podzielić plastry cebuli i gałązki oregano na 2 porcje i kanapki każdej porcji między 2 filety, boki skóry na zewnątrz. Związać sznurkiem kuchennym w poprzek w odstępach 2-calowych i przenieść do naczynia do pieczenia. Skórkę na wierzchu w kilku miejscach ostrym nożem i skropić pozostałymi 4 łyżeczkami oleju.
Pieczone ryby aż tylko gotowane przez, o 15 protokół.
Odciąć Sznurek i przeciąć filety na pół w poprzek.
Sałatkę można przygotować 6 godzin wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.