Pieczony kurczak z kuskusem i nadzieniem z orzechów piniowych
Pieczony kurczak z kuskusem i nadzieniem z orzechów piniowych może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 621 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.43 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 149 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Mieszanka moreli, liści mięty, orzechów piniowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczony kurczak z zimowymi warzywami i nadzieniem z orzechów piniowych, Tagine z kurczaka z kuskusem Sosnowo-orzechowym, oraz Marokańska Patelnia Z Kurczaka Z Orzechów Piniowych Kuskus.
Instrukcje
Kuskus umieścić w dużej żaroodpornej misce, zalać wywarem, następnie przykryć folią spożywczą na 5 minut, aż płyn się wchłonie. Połowę masła roztopić na patelni, następnie delikatnie gotować cebulę i czosnek przez 5-8 minut, aż zmiękną. Odstawić. Orzeszki piniowe smażyć na sucho przez kilka minut, aż będą złote.
Cebulę, orzeszki piniowe, morele i zioła połączyć z kuskusem.
Dodać dobry wycisk soku z cytryny, doprawić, następnie wymieszać z jajkiem. Pozostawić do ostygnięcia.
Korzystając z tyłu noża, rozciągnij rashers do 1 razy ich pierwotnej długości.
Połóż się, lekko zachodząc, na dużym arkuszu folii, tworząc prostokąt. Zrób kilka ukośników w najgrubszej części każdej piersi kurczaka i połóż między 2 arkuszami folii spożywczej. Użyj podstawy ciężkiej patelni, aby rozbić kurczaka do około 1 cm grubości. Układaj kurczaka na boczku, dopasowując tak, aby nie było luk, ale zostaw granicę na dłuższych bokach. (Pomaga to zwinąć kurczaka.)
Łyżka farszu nad kurczakiem w pas wzdłuż jednego z najdłuższych boków. Za pomocą folii aluminiowej, aby pomóc, zwijać boczek i kurczaka wokół farszu jak kłoda. Owinąć szczelnie w folię, skręcając końce, aby je zabezpieczyć, a następnie schłodzić przez 2 godziny lub do 1 dnia.
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Umieść kurczaka, połącz stronę w dół, na tacy do pieczenia. Gotować przez 30 minut, następnie rozpakować folię i posmarować pozostałym masłem. Gotować, nie przykryte, jeszcze przez 20-30 minut, aż się ugotuje, a farsz jest gorący (metalowy szaszłyk włożony do środka kurczaków powinien wyjść gorący). Schłodzić i owinąć świeżą folią do transportu.