Pieczony kurczak z farszem zielarskim wymaga około 15 godzin i 25 minut od początku do końca. Na 2,83 zł / porcja, ten przepis okładki 32% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Jedna porcja zawiera 1074 kalorie, 66g białka, oraz 86g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, szczypiorek i kilka innych rzeczy , aby zrobić to dzisiaj. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony Kurczak Z Nadzieniem Orzechowo-Ziołowym, Pachnący ziołami pieczony indyk z farszem kukurydzianym, oraz Faszerowana pieczeń wieprzowa z ziołowym doprawionym karczochem i farszem grzybowym podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umyć kurczaka pod zimną bieżącą wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami. Przechowywać w lodówce, bez przykrycia, przez co najmniej 12 godzin i tak długo, jak 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. olej do pieczenia lub pieczenia z olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wątróbkę i żołądek posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Wątroba
4
Dodaj 1 łyżkę masła do patelni, a gdy się roztopi, dodaj podroby i gotuj szybko, aż z obu Stron się zarumieni, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Przełóż je na deskę do krojenia, drobno posiekaj i dodaj do bułki tartej. Od ognia, dodać wino i zeskrobać dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki; wlać płyn na bułkę tartą i wymieszać.
Dodać szczypiorek i skórkę z cytryny i smak przypraw, dodając więcej soli i pieprzu w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Srebrne Nonpareile
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
11
Poluzuj skórę nad piersiami kurczaka. Włóż pozostałe 4 łyżki zimnego masła pod skórę piersi kurczaka, naciskając w dół, aby je rozproszyć. Potrzyj kurczaka cienką warstwą oleju rzepakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
12
Posyp kurczaka mocno ze wszystkich stron 3/4 łyżeczki soli i pieprzu. Wypchaj jamę mieszaniną chleba, a skórę szyi wypchaj pozostałym farszem. Umieść ptaka w naoliwionej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
13
Piecz kurczaka, aż skóra wyschnie i masło roztopi się, około 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 375 stopni F i kontynuuj pieczenie, fastrygując kurczaka raz lub dwa razy tłuszczem, który gromadzi się w rogach patelni, aż najgrubsza część uda zarejestruje 170 Stopni F na termometrze natychmiastowym, 45 do 55 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Przełóż kurczaka na duży talerz, aby odpocząć przez 5 do 10 minut. Odcedź soki z patelni do miski i odtłuść tłuszcz.
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Wlej 1/4 szklanki wody do patelni do pieczenia, ustaw ją na palniku na wysokim ogniu i zeskrobaj wszelkie przyklejone bity Na spodzie gumową szpatułką. Odstaw odtłuszczone soki na patelnię i gotuj razem przez 3 do 5 minut, aby uzyskać cienki, naturalny sos. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
16
Pokrój kurczaka na talerzu. Pokrój skrzydła na stawie, przekręć, aby je usunąć i ustaw nad kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
17
Przeciąć uda w stawie, przekręcić, aby je usunąć, pokroić po przekątnej w stawie nogi, aby podzielić je na udo i podudzie i położyć je na talerzu. Wyrzeźbić cienkie plasterki z mięsa piersi i pozwolić im leżeć, jak spadają; wlać trochę sosu na białe mięso, unikając zwilżania chrupiącą skórę ud.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
18
Faszerowaną szyjkę pokroić w plasterki i podawać z resztą sosu w małym dzbanku z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki