Pieczony Kurczak Prowansalski

Pieczony Kurczak Prowansalski
Pieczony kurczak prowansalski może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pieczonego kurczaka, sól koszerną, sauvignon blanc i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Provençale Papryka-Sałatka Z Kurczakiem, Rabbit Provençale, oraz Daube A la Provencale dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce; zacieru do konsystencji pasty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MięsoMięso
WodaWoda
4
Mieszankę przyprawową wcierać pod rozluźnioną skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Umieścić cebulę w jamie ciała. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka. Wiązać nogi razem ze sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
CebulaCebula
6
Umieść kurczaka, pierś do góry, na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Włóż termometr do mięsa do piersi, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MięsoMięso
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
7
Piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę i 20 minut lub aż termometr zarejestruje 18
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć kurczaka z patelni. Przykryć folią i odstawić na 10 minut. Wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
10
Wlać kapieli patelni do worka; odstawić 5 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Spuścić krople do patelni, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Umieść patelnię na średnim ogniu. Wymieszać w winie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 2/3 szklanki (o 3 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
14
Wyjąć z ognia; dodać masło, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
15
SOS podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Magazyn