Pieczony kalafior z orzeszkami piniowymi, rodzynkami i winegretem kaparowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Pieczony kalafior z orzeszkami piniowymi, rodzynkami i winegretem kaparowym może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ocet sherry, kalafior, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona czerwona papryka i kalafior z winegretem kaparowym, Pieczony kalafior z jalapeño Caper Vinaigrette, oraz Penne z pieczonym kalafiorem i winegretem z cytryny.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 260°. Wrzuć kalafior z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć na wyłożoną folią blachę do pieczenia. Piecz, aż kalafior będzie miękki i głęboko rumiany z obu stron, o 20 minut łącznie, przewracając kalafior cienką metalową szpatułką w połowie pieczenia.
Podczas pieczenia kalafiora, połączyć pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek, ocet, miód, kapary, orzeszki piniowe, rodzynki i pietruszkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć gotowany kalafior na talerz i łyżkę sosu na wierzchu.