Pieczony jęczmień z grzybami Shiitake i karmelizowaną cebulą
Pieczony jęczmień z grzybami Shiitake i karmelizowaną cebulą to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 292 kalorie, 9g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka czapek z grzybami shiitake, tymianek, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone jajko z szynką, karmelizowaną cebulą i pieczarkami i ostrym cheddarem, jęczmień z grzybami shiitake, oraz Jęczmienne Risotto z karmelizowanymi porami i pieczarkami.
Instrukcje
Roztopić masło w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i cukier; przykryć i gotować 25 minut lub do złotego koloru, często mieszając.
Dodać grzyby; gotować 10 minut lub aż rumiane, często mieszając.
Dodać jęczmień; gotować 2 minuty, często mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z sosem sojowym, solą, pieprzem i tymiankiem.
Doprowadzić bulion do wrzenia w średnim rondlu.
Wlać bulion na mieszaninę jęczmienia; przykryć i piec w 350 przez 1 godzinę lub aż jęczmień będzie miękki.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.