Pieczony indyk z szałwią i czosnkiem
Szałwia i czosnek pieczony indyk wymaga ok. 5 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.22 za porcję. To danie główne ma 472 kalorie, 70g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jeśli masz pod ręką wodę, indyka, liście szałwii i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony indyk z szałwią i czosnkiem, Pieczony indyk z masłem czosnkowym szałwiowym, oraz Pieczony indyk z czosnkiem, szałwią i koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. przymocuj skórę szyi do grzbietu indyka szaszłykiem. Wchodzisz na skrzydłach z tyłu indyka, więc wskazówki dotykają. W małej misce wymieszaj pozostałe składniki z wyjątkiem wody, świeżej szałwii i jabłek.
Na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia umieścić indyka, pierś do góry.
Pędzel z masłem. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości.
Indyka obłożyć luźno folią lub osłoną do pieczenia; pieczemy 3 godziny. Odkryć; pieczenie 45 minut do 1 godziny 30 minut dłużej. Indyk odbywa się, gdy termometr odczytuje 74°, A Pałki perkusyjne poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu.
Umieścić indyka na ciepłym talerzu; przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Odstawić 15 minut na najłatwiejsze rzeźbienie.
Dekoruj szałwią i jabłkami.