Pieczony indyk z kiszoną kapustą

Pieczony indyk z kiszoną kapustą
Pieczony indyk z kiszoną kapustą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1211 kalorii, 85g białka, oraz 63g tłuszczu. Na 12,17 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 55 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz rosół z kurczaka, chleb bochenkowy, kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać Holenderskie przetworzone kakao, możesz śledzić to danie główne z Surowe Czekoladowe Brownie Z Orzechami Laskowymi jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczeń wieprzowa z kiszoną kapustą, Pieczeń wieprzowa z kiszoną kapustą i kiełbasą, oraz Schab Pieczony Z Kiszoną Kapustą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować indyka, Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Spłucz indyka pod zimną bieżącą wodą i osusz papierowymi ręcznikami. Przełóż chleb na małe kawałki i umieść w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać natkę pietruszki, cebulę, seler, szałwia, tymianek, seler sól i pieprz i dobrze wymieszać. Wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól SelerowaSól Selerowa
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
4
Lekko napełnij jamę indyka farszem (ogólna zasada to 1/2 szklanki farszu na każdy funt indyka). Masło przykryte naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby trzymać pozostały farsz luźno i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
5
Schować skrzydła pod i związać nogi razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
6
Posmaruj wszystko dodatkowym masłem i posyp solą, pieprzem, solą selera i papryką, według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól SelerowaSól Selerowa
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Umieść ptaka w dużej patelni do pieczenia i wlej tyle bulionu z kurczaka na dno, aby osiągnąć 1/4 cala po bokach patelni (dodaj więcej, aby uzupełnić podczas pieczenia, jeśli to konieczne). Piecz przez 12 do 15 minut na funt lub aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 165 stopni F na termometrze mięsnym w stawie noga-udo. Podlewać masłem i sokami co 30 minut, przez pierwsze 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
8
Przygotować kapustę kiszoną podczas pieczenia indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
9
Kiszoną kapustę połączyć w dużym rondlu z cukrem, octem, nasionami kminku i 2 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i przykryj. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta kiszona wchłonie część płynu i będzie bardzo ciemna, około 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
12
Zdjąć osłonę z kiszonej kapusty i zwiększyć ciepło do wysokiej. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż większość płynu odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
13
Zdjąć z ognia i dodać cebulę. Powrót pokrywę i odstawić, aż będzie gotowy do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
14
Około 1/2 godziny przed indykiem, łyżką niewielką ilość kapieli z indyka i łyżką nad farszem w naczyniu do pieczenia. Przykryć naczynie i piec, podczas gdy Indyk kończy gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
Przełożyć indyka na powierzchnię do krojenia lub duży talerz i przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
16
Pozostaw na 30 minut przed rzeźbieniem. Delikatnie podgrzać kapustę kiszoną, mieszając, aby wymieszać cebulę, na małym ogniu, aż do ogrzania, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
17
Podawać na gorąco z indykiem i farszem i sosem na patelni, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Składniki

TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 55 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia58
Magazyn