Pieczony Indyk

Pieczony Indyk
Pieczony indyk jest gluten free I primal przepis z 10 porcjami. To danie główne ma 452 kalorie, 56g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 26% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz liście laurowe, cebulę, kilka gałązek ziół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Niskotłuszczowe Ciasto Z Okruchami (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na całkiem dobry wynik spoonacular 64%. Podobne przepisy obejmują Pieczony indyk z pekanem, farszem z kiełbasy i kasztanów i pieczoną szalotką, Prosty pieczony indyk z bogatym sosem z indyka, oraz Pieczony indyk w torbie.

Instrukcje

1
Dostosuj stojak do najniższej pozycji i usuń inne stojaki. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. suchy ptak dobrze z ręcznikami papierowymi, wewnątrz i na zewnątrz. Sól i pieprz wewnątrz jamy piersi i nadziewać cebulę, czosnek, zioła i liście laurowe wewnątrz. Ułożyć ptaszka na patelni do pieczenia; od strony piersi do góry i obficie posmarować 1/2 masła i doprawić solą i pieprzem. Namiot ptak z folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Piecz indyka przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Wyjąć folię i zalać pozostałym masłem i odrobiną ociekającej patelni. Zwiększ temperaturę piekarnika do 425 stopni F i kontynuuj pieczenie, aż natychmiastowy termometr odczytowy zarejestruje 165 w udzie ptaka, około 45 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Wyjąć indyka z piekarnika i odstawić do odpoczynku na 15 minut przed rzeźbieniem. Rzeźbić i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Propozycje Podawania: Pikantny Sos Grzybowy
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 25 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia20
Magazyn