Pieczony Indyk
Pieczony indyk jest gluten free I primal przepis z 10 porcjami. To danie główne ma 452 kalorie, 56g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 26% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz liście laurowe, cebulę, kilka gałązek ziół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Niskotłuszczowe Ciasto Z Okruchami (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na całkiem dobry wynik spoonacular 64%. Podobne przepisy obejmują Pieczony indyk z pekanem, farszem z kiełbasy i kasztanów i pieczoną szalotką, Prosty pieczony indyk z bogatym sosem z indyka, oraz Pieczony indyk w torbie.
Instrukcje
Dostosuj stojak do najniższej pozycji i usuń inne stojaki. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. suchy ptak dobrze z ręcznikami papierowymi, wewnątrz i na zewnątrz. Sól i pieprz wewnątrz jamy piersi i nadziewać cebulę, czosnek, zioła i liście laurowe wewnątrz. Ułożyć ptaszka na patelni do pieczenia; od strony piersi do góry i obficie posmarować 1/2 masła i doprawić solą i pieprzem. Namiot ptak z folii.
Piecz indyka przez 2 godziny.
Wyjąć folię i zalać pozostałym masłem i odrobiną ociekającej patelni. Zwiększ temperaturę piekarnika do 425 stopni F i kontynuuj pieczenie, aż natychmiastowy termometr odczytowy zarejestruje 165 w udzie ptaka, około 45 minut więcej.
Wyjąć indyka z piekarnika i odstawić do odpoczynku na 15 minut przed rzeźbieniem. Rzeźbić i służyć.
Propozycje Podawania: Pikantny Sos Grzybowy