Pieczony dorsz pacyficzny z oliwkami i cytryną

Pieczony dorsz pacyficzny z oliwkami i cytryną
Pieczony dorsz pacyficzny z oliwkami i cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 46g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. Na $5.09 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka płatków pieprzu, koszerna sól i pieprz, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Halibut pacyficzny z karmelizowanym koprem włoskim, czarnymi oliwkami, skórką pomarańczową i koperkiem, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Pieczone młode ziemniaki z cytryną, Oregano i oliwkami.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 400 F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść rybę na małej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dodaj tyle wina (około 3/4 szklanki), aby dotrzeć do połowy boków ryby. Oliwki i skórkę z cytryny rozsypać wokół ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
OliwkiOliwki
RybyRyby
WinoWino
4
Skropić olejem i doprawić 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i papryką czerwoną. Smażyć, aż ryba jest gotowane przez i płatki łatwo widelcem, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
PieprzPieprz
RybyRyby
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Wyjąć z piekarnika i posypać natką pietruszki. Podzielić rybę między poszczególne talerze i łyżką oliwek i sosu winnego na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OliwkiOliwki
SOSSOS
RybyRyby
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn