Pieczony dorsz pacyficzny z oliwkami i cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 46g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. Na $5.09 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka płatków pieprzu, koszerna sól i pieprz, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Halibut pacyficzny z karmelizowanym koprem włoskim, czarnymi oliwkami, skórką pomarańczową i koperkiem, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Pieczone młode ziemniaki z cytryną, Oregano i oliwkami.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 400 F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść rybę na małej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
Dodaj tyle wina (około 3/4 szklanki), aby dotrzeć do połowy boków ryby. Oliwki i skórkę z cytryny rozsypać wokół ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Cytrynowa
Oliwki
Ryby
Wino
4
Skropić olejem i doprawić 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i papryką czerwoną. Smażyć, aż ryba jest gotowane przez i płatki łatwo widelcem, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
Pieprz
Ryby
Sól
Olej Do Smażenia
5
Wyjąć z piekarnika i posypać natką pietruszki. Podzielić rybę między poszczególne talerze i łyżką oliwek i sosu winnego na wierzchu.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.