Pieczone warzywa i Pizza Ricotta
Pieczone warzywa i Pizza Ricotta mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 317 kalorii, 14g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz paprykę, grzyby cremini, częściowo odtłuszczony ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Spróbuj Ciasto do pizzy Nadziewane ricottanem i warzywami, Riggies z pieczonym warzywem i sosem Ricotta, oraz Pieczona Letnia sałatka jarzynowa z ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w najniższym ustawieniu; umieść kamień do pizzy na stojaku. Rozgrzej piekarnik do 50
Odstawić pod przykryciem na 30 minut.
W dużej misce połącz grzyby i 4 kolejne składniki (przez cebulę); skropić 1 1/2 łyżki oleju. Rzucaj. Ułożyć warzywa na patelni z galaretką.
Piec w 500 przez 15 minut.
Posypać lekko mąką do pieczenia blachy z mąki kukurydzianej; rozwałkować ciasto na 15-calowe koło na przygotowanej blasze do pieczenia.
Ciasto posmarować 1 łyżeczką oleju.
Rozprowadzić sos na cieście, pozostawiając 1/2-calową granicę.
Posypać 1/2 szklanki mozzarelli na sosie; top z warzywami.
Posypać 1/2 szklanki mozzarelli i czerwonej papryki na mieszaninie cukinii. Dollop z ricottą. Przesuń pizzę na rozgrzany kamień do pizzy.
Piec w 500 przez 11 minut lub aż skorupa będzie złoty.