Pieczone tłuczone ziemniaki z parmezanem i bułką tartą
Przepis pieczone tłuczone ziemniaki z parmezanem i bułką tartą mogą być wykonane w około 55 minut. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,08 USD za porcję. Ta przystawka ma 434 kalorii, 15g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka parmezanu, masła, rdzawych ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Kilka osób zrobiło ten przepis, i 37 powiedziałby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tłuczona rzepa i ziemniaki z bułką tartą chrzanową, Pieczone tłuczone ziemniaki z pancettą, parmezanem i bułką tartą, oraz Czosnek Parmezan Styl Pieczone Tłuczone Ziemniaki.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Posmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 13 na 9 na 2 cale 1 łyżką masła i odstaw na bok.
Gotuj ziemniaki w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będą bardzo miękkie, około 15 minut.
Odcedź; włóż ziemniaki do tego samego garnka i dobrze zetrzyj.
Dodaj mleko i roztopione masło.
Dodaj mozzarellę i 3/4 szklanki parmezanu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przełóż ziemniaki do przygotowanego naczynia do pieczenia. Wymieszaj bułkę tartą i pozostałą 1/4 szklanki parmezanu w małej misce do zmiksowania.
Posyp tłuczone ziemniaki mieszanką bułki tartej. Przepis można przygotować do tego momentu 6 godzin przed czasem; przykryć i schłodzić.
Piec bez przykrycia, aż polewa będzie złotobrązowa, około 20 minut.