Pieczone Słodkie Buraki Smakowe
Smaczek z pieczonych słodkich buraków może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 156 kalorii, 0g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 40 i kosztuje 31 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pomidory, ocet winny, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone-buraki i jabłka, Sałatka z pieczonych buraków i słodkich ziemniaków, oraz Beet Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. na przecier pomidorowy podziel pomidory na połowę i umieść je, skórką w dół, na blasze do pieczenia.
Posypać solą, czosnkiem i oliwą z oliwek. Piec przez 1 godzinę na dolnej półce piekarnika, a następnie wyjąć. Naciśnij przez sito lub przejdź przez młyn spożywczy, aby usunąć skórki i nasiona – skończysz z około 1 1/4 szklanki intensywnie aromatyzowanego przecieru.
W międzyczasie przełożyć buraki do naczynia do pieczenia i skropić odrobiną oliwy z oliwek. Piecz, nad pomidorami, przez 1 do 1 1/2 godziny (dłużej, jeśli to konieczne), aż skórki będą pęcherze, zaczernione i poluzowane.
Ostudzić trochę przed peelingiem. Przekonasz się, że skórki łatwo się ześlizgną. Grubo zetrzeć buraki (Robot kuchenny ułatwia tę pracę).
Do dużego rondla włożyć cukier, octy, cebulę i chrzan; doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut. Wymieszać przecier pomidorowy i gotować jeszcze kilka minut. Na koniec dodajemy starte buraki i gotujemy około 10 minut, aż zgęstnieją.
Przenieść do sterylizowanych słoików i zamknąć pokrywkami odpornymi na ocet (patrz str. 21-22). Zużyć w ciągu 1 roku. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Łatwo jest marynować korzeń chrzanu. Wystarczy zetrzeć tyle świeżego korzenia, aby napełnić słoik z dżemem, posypać 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką cukru, dopełnić octem jabłkowym i zamknąć pokrywką. Stosować w sosach, dressingach i zupach. podawać z pieczoną wołowiną.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
The River Cottage Preserves Handbook autorstwa Pam Corbin.Pam Corbin produkuje konfitury odkąd pamięta, a od ponad dwudziestu lat jej pasją jest biznes. Pam i jej mąż, Hugh, przeprowadzili się do Devon, gdzie kupili starą farmę świń i przekształcili ją w małą fabrykę dżemów. Wykorzystując wyłącznie zdrowe, sezonowe składniki, ich produkty szybko stały się ulubieńcami miłośników dżemów na całym świecie. Pam odłożyła teraz swoją profesjonalną drewnianą łyżkę, ale nadal "zacina" się w domu. Ściśle współpracuje również z zespołem River Cottage, przygotowując sezonowe smakołyki z owoców, warzyw, ziół i kwiatów z własnego ogrodu oraz z pól i żywopłotów.