Pieczone Ratatouille Lasagne Napoleons

Pieczone Ratatouille Lasagne Napoleons
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj pieczonej lasagne Napoleon Ratatouille. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 651 kalorii. 625 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz liście tymianku, 4 cebula, 2 sos marinara partii, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczona Ratatouille Lasagne, Lasagna Ratatouille, oraz Ratatouille Pieczone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji niżej-Środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°. na szerokiej blasze do pieczenia wymieszaj 6 łyżek oliwy z oliwek z płatkami chili i herbes de Provence. Wrzucić bakłażan, cukinia, papryka, cebula, i czosnek w mieszaninie oliwy z oliwek, aż dobrze pokryte i doprawić solą i pieprzem. Ułóż warzywa w jednej warstwie na dwóch blachach do pieczenia. Piecz, aż warzywa zmiękną i dopiero zaczynają brązowieć, o 10 protokół. Odstawić do ostygnięcia. Papier obrać z czosnku i wyrzucić. Obniżyć piekarnik do350.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Złóż lasagne w 10-przez 8 1/2-calowy prostokątne naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Rozłóż pół szklanki sosu marinara na dnie naczynia. Ułóż jedną warstwę arkuszy lasagne na sosie, przycinając w razie potrzeby, abyś miał jedną warstwę makaronu. Top z innym 1/2 szklanki sosu. Ułóż połowę warzyw i ząbków czosnku w jednej warstwie na arkuszach lasagne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Dodaj kolejną warstwę makaronu. Top z innym 1/2 szklanki sosu. Top z posiekanymi suszonymi pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Każdego BurgeraDo Posypania Każdego Burgera
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Warstw drugą i ostatnią warstwę warzyw i czosnku. Wierzch z ostatnią warstwą makaronu. Top z pozostałym sosem marinara.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
6
Dodaj wodę do słoika sos marinara, wstrząsnąć, i zalać lasagne. Delikatnie przyciśnij wszystko, aby upewnić się, że cały makaron jest pokryty płynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Na lazanię nałożyć warstwę świeżych ziół, następnie warstwę mozzarelli, a następnie warstwę parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
8
Skropić pozostałą łyżką oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Zawiń naczynie do pieczenia w folię i umieść na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
9
Piec przez 30 minut, aż bąbelki. Zdejmij folię z lasagny i odwróć piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Piec przez kolejne 5 minut, aż ser będzie złoty i bąbelkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Pozostawić lazanię na 5 minut i lekko ostudzić.
12
Pokroić w 4 kwadraty i podawać.

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Złożony aromat jest przerywany długotrwałymi akcentami w pełni dojrzałych czerwonych jagód. Pijane jako młode wino, Château Pindefleurs pozwala rozkwitnąć świeżemu owocowi. Przechowywany w piwnicy, rozwija długi i jedwabisty smak w ustach, znak Grands Crus Z Saint-Emilion.Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn