Pieczone pomidory z czosnkiem, gorgonzolą i ziołami
Pieczone pomidory z czosnkiem, Gorgonzolanem i ziołami mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Jeśli masz paprykę, pomidory roma, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczone pomidory z czosnkiem, Gorgonzolanem i ziołami, Steki Z Polędwicy Z Gorgonzolanem I Ziołami I Pieczonym Czosnkiem, oraz Steki z polędwicy z Gorgonzolanem i ziołami oraz pieczony czosnek i winogrono makaron pomidorowy z bazylią i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Za pomocą łyżeczki lub łyżeczki grejpfruta usuń nasiona z pomidorów.
Umieść połówki pomidorów, przyciąć stronę w dół, na ręcznikach papierowych do odsączenia, około 5 minut.
W dużej misce wymieszać 2 łyżki oliwy z oliwek, czosnek, sól i pieprz. Używając czystych rąk, delikatnie wrzuć odsączone połówki pomidorów do mieszaniny oleju, aż zostaną pokryte. Marynować pomidory przez 10 minut.
W małej misce wymieszać razem bułkę tartą i ser Gorgonzola.
Ułóż marynowane połówki pomidorów, pokrój bok do góry, na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Wypełnij każdą połowę pomidora nadzieniem z okruchów chleba.
Skropić pozostałą oliwą z oliwek.
Piec przez 20 do 25 minut, aż lekko zmiękną, a spód pomidorów będzie brązowy.
Ugotowane pomidory układamy na półmisku.
Posypać posiekaną natką pietruszki i od razu podawać.