Karmelizowane tarty gruszkowe z kremem Kardamonowym
Karmelizowane tarty gruszkowe z kremem Kardamonowym mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 77g białka, 414g tłuszczu, oraz w sumie 6039 kalorii. Na 11,0 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, cukier granulowany, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj SOS gruszkowy imbirowo-kardamonowy (i masło gruszkowe), Kardamon Gruszkowy Clafoutis, oraz Tarta z gruszką i kardamonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej do 218°. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem lub papierem woskowym.
Rozwałkuj ciasto na 12-calowy kwadrat na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta posypanego mąką.
Zetrzyj nadmiar mąki i wytnij 4 (5-calowe) rundy, śledząc wokół odwróconej płyty lub miski z końcówką małego ostrego noża. Nakłuć ciasto rund na całym widelcem i przenieść do blachy do pieczenia.
Piec, aż rundy są nadmuchane i złociste, 12 do 15 minut, a następnie ostudzić na blasze do pieczenia na stojaku.
Podczas pieczenia ciasta, wrzucić połówki gruszki z sokiem z cytryny w misce. Gotować 1/2 Puchar cukru granulowanego i szczypta soli w suchym 10-calowej patelni ciężkich na umiarkowanym ogniu, patelnia wirowanie (aby pomóc cukru stopić równomiernie), aż karmel jest głęboki złoty, o 4 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać z masłem drewnianą łyżką (mieszanina będzie energicznie bąbelkować). Kiedy bulgotanie zaczyna ustępować, natychmiast dodaj połówki gruszki, obetnij boki i gotuj na umiarkowanie małym ogniu, przykryj, obracając raz, aż gruszki będą miękkie po przekłuciu małym ostrym nożem, w sumie około 13 minut.
Ubij śmietanę, kardamon i pozostałą łyżkę cukru granulowanego w misce za pomocą trzepaczki lub miksera elektrycznego, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty.
Każde ciasto wyłożyć na mały talerz i w razie potrzeby lekko posmarować cukrem cukierniczym. Łyżka trochę sosu karmelowego na środku każdej rundy i wierzch z połową gruszki, wyciąć bok w dół.
Podawać z kremem kardamonowym na boku.