Pieczone jajka z karczochami i parmezanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj pieczonych jaj z karczochami i parmezanem. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.78 za porcję. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, pietruszkę, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Parmezan Pieczone Karczochy, Jajka Pieczone Parmezanem, oraz Kremowo - Parmezanowe Jajka Pieczone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło wcierać na dno i boki dwóch 3/4 szklanki suflety lub kubki budyniu, dzieląc równo.
Posypać ziołami, dzieląc równo.
Umieść 4 kawałki karczocha w każdym naczyniu. Crack 1 jajko do każdego naczynia, uważając, aby nie złamać żółtka.
Jajka posypać solą, pieprzem i serem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Piec, aż jajka będą miękkie i ser będzie złoty, około 9 minut.