Pieczone jabłka z orzechami pekan i żurawiną
Need a bezglutenowy i wegański deser? Zapiekane jabłka z orzechami pekan i żurawiną mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do Boże Narodzenie. Mieszanka niefiltrowanego cydru jabłkowego, pekan, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Pieczone gruszki z miodem, żurawiną i orzechami pekan, Pieczone słodkie ziemniaki nadziewane żurawiną, gruszkami i orzechami pekan, oraz Pieczone jabłka z żurawiną i nerkowcami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić wierzchołki (w tym łodygi) z jabłek. Rdzeń, umieścić w niezgrubionym 9-na 13-in. patelnię do pieczenia, i wypełnić pekan i suszoną żurawiną. Nałóż topy z powrotem na jabłka.
Wymieszać jabłecznik z brązowym cukrem i wlać na patelnię; dodać laski cynamonu.
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut.
Podawać z syropem z patelni.