Pieczone grzanki czosnkowe z Olio Nuovo
Pieczone grzanki czosnkowe z Olio Nuovo mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1662 kalorii, 42g białka, oraz 65 g tłuszczu każdy. Na 6,64 zł / porcja, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ciabatta, oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa z białej fasoli z indyka z Olio Nuovo, Sałatka z pieczonego kurczaka z grzankami czosnkowymi, oraz Cioppino z pieczonymi pomidorami i grzankami czosnkowo-Pietruszkowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij główki czosnku (wystarczy, aby odsłonić goździki) i wyrzuć.
Szczotka wyciąć bok każdej główki czosnku z 1/2 łyżeczki. oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, następnie posypać solą i pieprzem.
Umieścić każdą główkę czosnku na arkuszu folii; zamknąć w folii.
Usuń opakowania foliowe, odkręć wierzchołki i skrop każdą główkę czosnku innym 1/2 łyżeczki. oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Powrót otwarte Pakiety czosnku do piekarnika i piec przez 20 minut.
Wyjmij czosnek z piekarnika i zwiększ temperaturę do 45
Wyciśnij ząbki czosnku z główek czosnku (lub wyjmij goździki nożem) do małej miseczki. Czosnek rozgnieść widelcem.
Piec plastry ciabatta na blasze do pieczenia 6 do 8 protokół, lub aż dobrze tosty, obracając się raz.
Prażony czosnek rozprowadzić na tostach.
Skropić oliwą i posypać solą i pieprzem.
USDA przyjęło niedawno te międzynarodowe standardy dotyczące gatunków oliwy z oliwek.
Extra-Virgin. Najwyższej jakości oliwki są tłoczone bez użycia środków chemicznych i dodawania ciepła, a przez prasę przechodzą tylko raz. Aby kwalifikować się jako ekstra virgin, olej musi być również wolny od określonych "wad smakowych" i mieć mniej niż 5 procent kwasowości.
Olio Nuovo. Po włosku" Nowa oliwa " jest to oliwa z pierwszego tłoczenia, która ma mniej niż 3 miesiące. Intensywnie zielony, o ostrym, żywym smaku, szybko traci swój kęs, więc używaj go od razu. (Większość kalifornijskich marek olio nuovo pojawia się późną jesienią, wkrótce po zbiorach i często szybko się wyprzedaje.)
Dziewica. Niższy gatunek niż extra virgin, lżejszy w smaku i wyższy w kwasowości.
Oliwa z oliwek. Oliwa z pierwszego tłoczenia mieszana, w różnych proporcjach, z oliwą rafinowaną, która pochodzi z oliwek, które zostały już wyciśnięte co najmniej raz; ciepło lub chemikalia mogą być użyte do ekstrakcji większej ilości oleju z pasty. Neutralny w smaku i tani.
Światło. Rafinowany olej z niewielką ilością oleju z pierwszego tłoczenia, jeśli występuje; może mieć również inne oleje roślinne. "Lekki" nie oznacza mniej kalorii, tylko lżejszy smak.
Infused / flavored. Olej, w którym zanurzano owoce lub zioła. Może również oznaczać, że oliwki były tłoczone z owocami lub ziołami lub że oleje owocowe lub ziołowe zostały dodane do oleju po tłoczeniu; obie metody powodują bardziej intensywny smak niż namaczanie.