Pieczone gruszki z serem pleśniowym i orzechami włoskimi
Pieczone gruszki z serem pleśniowym i orzechami włoskimi mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, lakto ovo wegetariański i pierwotny przepis serwuje 6 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 19g tłuszczu i w sumie 244 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga sera, soli i pieprzu, oliwy z oliwek i gruszek. Z łyżką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczone gruszki z żurawiną, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, Łodzie endywii z gruszkami, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, oraz Sałatka z serem pleśniowym, gruszkami i przyprawami - kandyzowane orzechy włoskie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Ułóż gruszki, pokrój boki do góry, na blasze do pieczenia.
Skrop oliwą z oliwek i posyp solą i pieprzem. Zdejmij liście z gałązek tymianku i posyp gruszki.
Włóż blachę do pieczenia do piekarnika i piecz 20 minut.
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i nałóż dużą łyżeczkę pokruszonego sera na środek każdej połowy gruszki, włóż gruszki do piekarnika i piecz, aż będą miękkie, a ser będzie miękki, jeszcze około 10 minut.
W międzyczasie połóż orzechy włoskie na innej blasze do pieczenia i opiekaj w piekarniku na złoty kolor i pachnący, około 5 minut. Chop. Gdy gruszki się ugotują, przełóż je na talerz do serwowania i posyp prażonymi orzechami włoskimi.