Pieczone Fondue Cheddar z grillowanymi pomidorami, boczkiem i cebulą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj dojrzałego Fondue Cheddar z grillowanymi pomidorami, boczkiem i cebulą. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz chleb ciabatta, pomidorki koktajlowe, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać boczek, można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Dojrzały Cheddar i mocne Fondue, Dojrzały Cheddar I Fondue Guinness, oraz W Wieku Cheddar & Guinness Fondue Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Specjalne wyposażenie: metalowe szaszłyki (lub drewniane szaszłyki moczone w wodzie przez 30 minut)
Rozgrzać grill na średnim ogniu.
Pomidory cherry, boczek, cebulę i kostki chleba wrzucić osobno z odrobiną oleju, soli i pieprzu i nawleczyć je na własnych szaszłykach, aby mogły gotować we własnym tempie. Będziesz miał wiele szaszłyków każdego.
Grilluj szaszłyki na średnim ogniu, aż lekko zwęglone; zachowaj ciepło podczas przygotowywania fondue.
Rozdrobnić Cheddar i wrzucić 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej. Osobno rozdrobnić Gruyere i wrzucić z pozostałymi 4 łyżeczkami skrobi kukurydzianej.
W średnim żaroodpornym rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu. (Można to łatwo ugotować przy ognisku lub na obozowym grillu.) Gdy masło się rozpuści, dodaj czosnek i pozwól mu skwierczeć przez 30 sekund.
Dodać białe wino i doprowadzić do duszenia.
Dodaj Gruyere i trzepaczka do gładkiej.
Dodać Cheddar i ubijać, aż będą gładkie i nie pozostaną żadne grudki sera.
Podgrzewać, aż ser lekko bąbelki na brzegach.
Zdjąć z ognia i wymieszać z sherry, dużo czarnego pieprzu i gałki muszkatołowej.
Podawać ze szaszłykami z pomidorów, cebuli, boczku i chleba do maczania.