Pieczona wieprzowina z suszonymi owocami i sosem porto

Pieczona wieprzowina z suszonymi owocami i sosem porto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej wieprzowiny z suszonymi owocami i sosem porto. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.73 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 476 kalorii, 38g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz wino porto, bulion z kurczaka, orzeszki piniowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 49 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwica wieprzowa o zapachu rozmarynu faszerowana pieczonym czosnkiem, suszonymi morelami i żurawiną oraz sosem z wina porto, Medaliony wieprzowe z sosem wiśniowym z suszonego wina porto, oraz Gotowanie Medalionów wieprzowych Light z sosem wiśniowym z suszonego wina porto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usuń srebrną skórę z polędwicy, pozostawiając cienką warstwę tłuszczu.
3
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem. Gotować wieprzowinę w 6 tsp. gorący olej na dużej patelni na średnim ogniu 3 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przełożyć wieprzowinę na lekko natłuszczoną galaretkę lub patelnię do pieczenia, zastrzegając kapiele na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
WieprzowinaWieprzowina
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piecz wieprzowinę w temperaturze 425 przez 18-20 minut lub aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej porcji zarejestruje 15
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć z piekarnika; przykryć i odstawić 10 minut lub aż termometr rejestruje 15
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
7
W międzyczasie dodaj pozostałe 1 łyżeczki. olej do gorących kapieli na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać morele i kolejne 4 składniki, i smażyć na średnim ogniu 3 minut lub aż orzeszki piniowe są opiekane i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
MorelaMorela
9
Dodaj wino porto i następne 2 składniki. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż mieszanina lekko zgęstnieje. Wymieszać w bulionie i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż owoce będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
BulionBulion
OwoceOwoce
10
Podawać z wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
TrudnośćTwardy
Gotowe W49 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia31
Magazyn